Winnaars National Historic Landmark 2010 bekend

Redactie 469 0
Matthew Bell wint de National Historic Landmark (NHL) Fotowedstrijd 2010. De US National Park Service (NPS) zag zijn foto ‘Mount Rainier in the Morning’ als aanwijzing voor outside-the-box-denken en riep deze uit tot de beste inzending.

De winnende afbeelding toont het Mount Rainier National Park, wat in 1997 werd aangewezen als nationaal historisch monument. De directeur van de NPS noemt de foto een bewijs van ‘outside-the-box-denken’ omdat de winnende foto een natuurmonument afbeeldt in plaats van de vele historische gebouwen die op de lijst van het NHL staan. Bell laat vijfhonderd anderen achter zich die ook allemaal foto’s van monumenten instuurden. Met dit aantal bereikte deze elfde editie van de wedstrijd een record. Alle foto’s werden ingestuurd via fotogroepen op Flickr waardoor de deelnemende beelden nog steeds te zien zijn.

Foto © Matthew Bell

Menselijke activiteit

Hoewel Bells keuze voor de foto van een natuurmonument gewaardeerd werd door de jury, was zij ook onder de indruk van beelden van structuren, schepen en andere fysieke bestemmingen die menselijke activiteit laten zien. Aan twaalf beelden werd een eervolle vermelding toegekend.

Foto © Douglas Hawthorne

Foto © Peter Ho


Foto © Zachary Simonson-Bond


Foto © Chase Fountain

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie