Winnaars National Geographic Junior met hoofd in de wolken

Redactie 1134 0
Negen kinderen hingen op 3000 meter hoogte met een vliegtuig in de lucht. Drie van hen zagen hun foto op groot formaat op de landingsbaan verschijnen. Zij zijn de gelukkige winnaars van de National Geographic Junior-fotowedstrijd.

In totaal zonden tweeduizend kinderen foto’s in voor drie categorieën: Mens, Dier en Landschap. Uit elke categorie koos de jury van de National Geographic Junior-fotowedstrijd drie jonge fotografen. De negen genomineerden mochten vervolgens mee met het vliegtuig, om hoog in de lucht te horen wie van hen de winnaars waren. Zij zagen hun foto vervolgens op groot formaat op de landingsbaan verschijnen. De beloofde parachutesprong werd helaas even uitgesteld vanwege het slechte weer.

De wereld in

De winnaar van de categorie ‘Mens’ is de dertienjarige Bastiaan Sizoo uit Zutphen. Leeftijds­genoot Jenny Huizing uit Hoofddorp won in de categorie ‘Dier’ en de veertien jarige Laura Overheul uit Spijkenisse haalde de eerste prijs in de categorie ‘Landschap’ binnen.

Foto: Jenny Huizing, winnaar categorie 'Dier'

Prijzen

De drie winnaars doen mee aan de internationale National Geographic Junior-fotowedstrijd en krijgen naast een canvasdoek met hun eigen foto, ook nog eens een vakantie ter waarde van 1500 euro aangeboden. Ook de kinderen die hun foto niet op de landingsbaan afgebeeld zagen kregen een doek ter herrinering.

De officiële prijsuitreiking van de National Geographic Junior-fotowedstrijd is op woensdag 27 oktober in het Tropeninstituut te Amsterdam.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie