Winnaars geldbeurzen Getty Images bekendgemaakt

Redactie 1736 0
Fotografen Alex Masi en Gwenn Dubouthoumieu hebben dit jaar de 'Grants for Good' van Getty Images gewonnen. Ze ontvangen 15.000 dollar, die bedoeld is voor de productie van nieuwe beelden voor een non-profit organisatie naar keuze.

De 'Grants for Good' beurzen werden drie jaar geleden in het leven geroepen om 'fotografen in staat te stellen om aanzienlijke maatschappelijke en culturele vraagstukken onder de aandacht te brengen.' Elke beurs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 dollar. Alex Masi heeft ervoor gekozen om deze subsidie in te zetten voor Bhopal Medical Appeal en Gwenn Dubourthoumieu zal samen gaan werken met communicatie strategen van GVA  Studio.

Gwenn Dubourthoumieu

Uit zo'n honderd inzendingen is Gwenn Dubourthoumieu's project 'Raped Life's' uitgeroepen tot winnaar. In zijn serie laat Gwenn het beeld zien van het nog veel voorkomende seksuele misbruik in Katanga, Conga. Gwenn zal met deze subsidie, in samenwerking met GVA Studio, beelden creeren voor een campagne  voor non-profit organisatie Des Femmes pour la  Promotion et le Développement endogène (AFPDE).

'De bedoeling is om de lokale gemeenschappen over hun rechten te informeren en ze proberen te beïnvloeden om te stoppen met discrimineren van slachtoffers van seksueel geweld. Ook dringen we bij slachtoffers aan om niet te blijven zwijgen maar om juridische actie te ondernemen. De subsidie wordt gebruikt voor een serie portretten en interviews van vrouwen. Niet alleen de slachtoffers worden daarvoor benaderd, ook de advocaten of politie­agenten die de moed en de vastberadenheid hebben om tegen de seksuele misdrijven te vechten komen hierbij in beeld' zo is te lezen op BJP.

Een van de beelden uit de winnende fotoserie 'Raped Life's' © Gwenn Dubouthoumieu

Alex Masi

De fotoserie 'Open Wounds' van Alex Masi is ook beloond met een beurs van 15.000 dollar. Hij zal deze subsidie gebruiken voor een project bij Bhopal Medical Appeal. Dit is een non-profit organisatie die slachtoffers van rampen gratis hulp aanbied met klinieken en schoon water. Alex was  in 2008 en 2009 al bij deze organisatie op bezoek geweest en wil er nu zijn subsidie voor inzetten.

Een van de winnende beelden uit de fotoserie 'Open Wounds' © Alex Masi

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie