Winnaars Fotowedstrijd Diabetes 24/7 bekend

Redactie 1494 0
De winnaars van de Fotowedstrijd Diabetes 24/7 zijn bekendgemaakt. Volgens de jury slagen zij er in om de niet altijd even zichtbare ziekte diabetes in beeld te brengen. De winnende foto’s zijn eerst te zien op NS-station Amersfoort.

Zowel amateurs als professionele fotografen deden mee aan de wedstrijd. Zij probeerden alle facetten van de ziekte diabetes in beeld te brengen. De jury, bestaande uit onder andere NOS- nieuwslezeres Sacha de Boer en Maarten Corbijn, koos uit driehonderd inzendingen. Tussen de foto’s zaten volgens hen ontroerende, mooie maar soms ook schokkende beelden.

De fotowedstrijd Diabetes 24/7 is een initiatief van het Platform Wereld Diabetes Dag. Diabetes is de snelst groeiende chronische aandoening in Nederland waar ruim een miljoen mensen aan de ziekte lijden.

Foto © Johan Bosgraaf: overallwinnaar professionele fotografen

Prijswinnaars

De wedstrijd bestond uit een aantal categorieën waarin diverse prijzen te winnen waren. Winnaars in de categorie professionals namen een geldbedrag van 1000 tot 5000 euro in ontvangst. De overall winnaar bij de categorie professionals is Johan Bosgraaf, de overige winnaars zijn Mirjam Brinkhof, Jacques Jullens, Hadewyck Veys, Ton Bennemeer en Nicky Boeren.

Foto © Nicoline Hos: overallwinnaar amateurfotografen

Amateurfotografen

De overall winnaar in de categorie amateurfotografen is Nicoline Hos. Zij krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino. De overige winnaars zijn Willem Cornelissen, Marie-Noelle Delarbre, Cor Broers, Sandra van Doeselaar en Imie Nieuwland. Zij krijgen een weekendje weg en een professionele fotoworkshop aangeboden bestaande uit een dagdeel portretfotografie en een dagdeel digitale beeldbewerking.

Foto © Ton Bennemeer: categoriewinnaar professionele fotografen

Eervolle vermelding

Vanwege het grote aantal bijzondere inzendingen heeft de jury nog twee beelden uitgekozen welke een eervolle vermelding hebben gekregen. De eervolle vermeldingen zijn gegaan naar Annemike van der Meiden en Rina Bredie. Alle winnaars en inzendingen zijn te zien op de website van de organisatie.

Expositie

De winnende foto’s zijn van 12 november tot en met 30 november te zien op het NS-station in Amersfoort. Daarna volgt een reizende expositie door het hele land, waarbij de foto's in onder andere ziekenhuizen en hotels geëxposeerd worden.

Foto © Cor Boers: categoriewinnaar amateurfotografen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie