Winnaars BREDAPHOTO-jongerenproject

Julian 2224 0
Zondag werden in het Breda's Museum de winnaars van het BREDAPHOTO-jongerenproject bekendgemaakt. Michelle Hendriks wint met een emotionele zwart-witserie de juryprijs. In totaal zonden 274 leerlingen van middelbare scholen hun foto's in.

De afgelopen maanden gingen in Nederland en België honderden middelbare scholieren aan de slag met een speciaal lesprogramma rond BREDAPHOTO. Ze kregen de opdracht het thema TILT, of een meer concrete vorm daarvan (contrast), te fotograferen. Aan het project deden 274 leerlingen mee, samen goed voor 1414 inzendingen.

Jury

Afgelopen week kwam de vakjury, bestaande uit Reinout van den Bergh, Jan Schaerlackens (curatoren BREDAPHOTO), Ria van Ooijen, Rozanne Houtveen (organisatie jongerenproject) en Julian Huijbregts (namens DIGIFOTO Pro) bijeen om de inzendingen te beoordelen. Ondanks het grote aantal foto's was de jury het unaniem eens over de winnaar.

Hoofdprijs: Michelle Hendriks

Foto's © Michelle Hendriks

Michelle Hendriks van het Margenhage College wint de hoofdprijs, bestaande uit een digitale spiegelreflexcamera en een publicatie in de komende editie van DIGIFOTO Pro. Uit haar foto's spreekt veel emotie en gevoel. Er zit iets geheimzinnigs en mysterieus achter, de beelden roepen vragen op. Michelle laat zien zowel op gebied van concept als techniek succesvol geëxperimenteerd te hebben; ze is echt met fotografie 'bezig' geweest. 

Overige winnaars

Naast de hoofdprijs koos de jury nog negen andere winnaars uit, die met hun serie of een deel daarvan wisten te overtuigen. In onderstaande slideshow zie je een selectie van de foto's van deze prijswinnaars, die met een BREDAPHOTO-catalogus en tegoedbon om een fotoboek te maken bij Blurb naar huis gingen. Ook kon het publiek stemmen op hun favoriete foto. Charlotte de Vries van het Stedelijk Gymnasium Breda wist daarbij de meeste stemmen te behalen.

De winnende foto's worden binnenkort geëxposeerd in boekhandel Selexyz in winkelcentrum Barones, Breda.

Over het Jongerenproject

Het Jongerenproject van BREDAPHOTO wordt georganiseerd in samenwerking met middelbare scholen in Breda en omgeving. Het doel hiervan is jongeren tussen 14 en 20 jaar oud enthousiast te maken voor fotografie. Niet alleen voor het medium en de techniek, maar vooral als middel om op een andere manier naar zichzelf en de wereld te kijken. DIGIFOTO Pro ondersteunt het project door deel te nemen in de jury en met een publicatie van de prijswinnaar.