Winnaar Zeiss Photography Award bekend

Winnaar Zeiss Photography Award bekend

Redactie DIGIFO... 1093 1
Zeiss heeft vandaag de winnaar bekendgemaakt van de eerste Zeiss Photography Award. De eerste prijs gaat naar de Duitste fotografe Tamina-Florentine Zuch met haar foto genomen tijdens een treinreis door India.

De 25-jarige fotografiestudente maakte deze foto tijdens een 6 weken durend project waarmee ze een beeld wilde geven aan het Indiase spoornetwerk. De wedstrijd, met het thema 'Meaningful Places', kreeg 22.000 inzendingen van 3139 verschillende fotografen en was voor Zeiss een groot succes. Het bedrijf heeft al laten weten deze wedstrijd volgend jaar opnieuw te organiseren.Zeiss Photography Award© Tamina-Florentine ZuchZeiss Photography Award© Erez BeatusZeiss Photography Award© Francisco SakgueiroZeiss Photography Award© Helen MountaniolZeiss Photography Award© Jorge López Muñoz

Prijs

Zuch wint met deze wedstrijd een selectie ZEISS objectieven die ze zelf mag uitkiezen met een totale waarde van maar liefst €15.000,- en de mogelijkheid om een samenwerking met ZEISS aan te gaan. Ook wordt haar foto, samen met de zeven foto's die net niet de eerste prijs wisten te bemachtigen, opgenomen in de Sony World Photography Award expositie die van 22 april tot en met 8 mei in Londen te zien is.

Meer prijzen

Dit is niet de eerste keer dan Zuch succes heeft met deze foto. Tijdens de Smithsonian Photography Award wist ze hiermee ook al een prijs in de wacht te slepen in de categorie 'Travel'.

Wil je meer informatie over de wedstrijd, dan kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Davidov34

Ik snap niet wat er zo goed/bijzonder is aan die laatste foto.