Winnaar Wildlife Photographer of the Year 2011 bekend

daniellevangorkom 3784 0
Drie dagen voor de expositie in het Natural History Museum zijn de winnaars van de uitreiking van de Veolia Environnement Wildlife Photografer of the Year en Young Wildlife Photographer of the Year wedstrijd bekend gemaakt.

De fotowedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en Natural History Museum in Londen. Natuurfotografen van over de hele wereld streden voor de titel en met meer dan 40.000 ingezonden foto's is er een record gezet. Uit de zeventien categorieën werden honderd winnaars benoemd.

Winnaars

De grote winnaar dit jaar is Daniel Beltrá uit Spanje. Met zijn werk 'Still life in oil' sleepte hij de titel Wildlife Photographer of the Year 2011 in de wacht. In de categorie 11-14 jaar won de Poolse Mateusz Piesiak met zijn foto 'Pester Power' de Veolia Environnement Young Wildlife Photographer of the Year 2011.

Daniel Beltra
Foto © Daniel Beltrá / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011

Nederlandse Fotografen

Drie Nederlandse fotografen wisten een titel te bemachtigen. Andrew George kreeg met zijn foto 'March of the coots' de titel eervolle vermelding. Nog een eervolle vermelding ging naar Marsel van Oosten met zijn foto 'Moonlight over Aloba' in de categorie Wild Places.

Marsel van Oosten
Foto © Marsel van Oosten / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011

Van Oosten zegt over zijn werk dat hij de boog op een bepaalde manier wilde fotograferen om een gevoel van ontzag en verwondering te creëren. Hij koos voor nachtfotografie, met net genoeg maanlicht zodat de sterren nog wel zichtbaar zijn. 'De heldere donkere lucht maakt deze wilde plek bijna buitenaards', aldus van Oosten.

Jan van der Greef werd met zijn werk 'Wings of a gull' tweede in de categorie 'Behaviour: Birds'. Van der Greef: 'Het sublieme, zachte licht, de prachtige beweging van de vleugels van de meeuw en de glinsterende stroom van water dat van zijn poten druipt, zorgden samen voor het etherisch beeld waarop ik hoopte.'

JanvanderGreef
Foto © Jan van der Greef / Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011

De natuurfoto's zijn vanaf nu te zien in het Natural History Museum in Londen. Daarnaast wordt de tentoonstelling verwacht van 26 november 2011 t/m 5 maart 2012 in het Museon in Den Haag.

afbeelding van daniellevangorkom

Daniëlle van Gorkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daniëlle