Winnaar 'Life Captured' fotowedstrijd bekend gemaakt

Redactie 524 0
Job van Dijk (39) is uitgeroepen tot Nederlandse winnaar van de 'Life Captured' fotowedstrijd. De wedstrijd werd georganiseerd door Sony Ericsson, deelnemers konden een storyboard inzenden gemaakt met een cameratelefoon.

Mike Figgis
‘Life Captured’ is een project van Sony Ericsson onder aanvoering van de met een Oscarnominatie bekroonde regisseur Mike Figgis (‘Leaving Las Vegas’). Mensen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn gevraagd een storyboard in te sturen van vijf foto’s, gemaakt met een mobiele telefoon, dat iets bijzonders over hun leven laat zien. Mike selecteerde Job, omdat hij erg onder de indruk was van zijn creativiteit en vaardigheid om met foto’s een verhaal te vertellen.

Het winnende storyboard gemaakt door Job van Dijk (klik voor een grotere afbeelding)

Korte Film
Job van Dijk wint een SE C902 cameratelefoon en krijgt de opdracht daarmee tien foto's te maken, die worden getoond in een korte film gemaakt door Mike Figgis. De film 'Life Captured' zal uitsluitend uit foto's bestaan. Mike voegt zelf de afbeeldingen van de winnaars samen, tot een film die een verhaal over 19 verschillende landen zal tonen.

Reacties

Mike Figgis: “Het idee achter deze wedstrijd is originaliteit en talent tot uiting te brengen. Bij het selecteren van de huidige winnaars heb ik daar dan ook naar gezocht. Ik vond het bovendien fascinerend op een heel nieuwe manier naar de wereld te kijken door de ogen van mensen uit zoveel verschillende landen en culturen.”

Job van Dijk over zijn verkiezing tot nationale winnaar: "Ik was verrast en erg blij te horen dat ik had gewonnen. Ik verheug me enorm op het maken van de tien foto’s voor Mikes spannende nieuwe opdracht en het is geweldig om mee te doen aan zo’n innovatief project. Ik heb al ontzettend veel ideeën.”

De nationale winnaars strijden nu onderling verder voor de titel ‘Outstanding Achievers’. De vijf winnaars van deze titel krijgen tickets voor de première van de film tijdens het 16e Raindance Film Festival in London op 2 oktober 2008. Slechts één van hen wordt door Mike gekroond als Algehele winnaar van ‘Life Captured’.

De andere nationale winnaars en inzendingen zijn te bekijken op www.sonyericsson.com/lifecapturedcompetition 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie