Winnaar International Garden Photographer of the Year bekend

Redactie 812 0
De Brit Colin Roberts is de winnaar van de vierde International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) competitie. Met zijn foto 'Sea Thrift Flowers' overtuigde hij de jury en won hij een geldbedrag van vijfduizend pond.

'De jury was het unaniem eens dat Robert's foto laat zien waar IGPOTY om draait. Een goede, inspirerende foto van planten,' aldus IGPOTY initiatiefnemer Philip Smith. De foto toont een zonsondergang op Widemouth Bay in Cornwall, met op de voorgrond een plant die verlicht wordt door de zon. Roberts won naast de hoofdprijs ook de derde prijs in de categorie 'Wildflowers'.

Foto © Colin Roberts - Sea Thrift Flowers

Overige winaars

Naast Roberts won John Grant met zijn serie 'Fairy Tales and Reveries' de prijs voor beste portfolio. Deze reeks bestaat uit zes foto's die de grenzen opzoeken tussen kunst en fotografie. Speciaal voor kinderen werd de Young Garden Photographer of the Year prijs georganiseerd, welke werd toegekend aan de 15-jarige Jamie Unwin. Hij won met zijn foto 'Little Mouse on some Wild Wheat', welke hij schoot op een zomeravond in de hoek van zijn tuin.

'De muis was ontzettend vriendelijk en genoot van de interactie tussen hem, mij en de camera', aldus de jonge winnaar. Een eervolle vermelding ging uit naar Andrea Jones met 'It must be love' en Jef Eden met 'The sun sets on the Palm House at Kew'.

Foto © Jamie Unwin - Little Mouse on some Wild Wheat

Tentoonstelling

Op 14 mei opent in the Royal Botanic Gardens in Londen een tentoonstelling waar de beelden van alle winnaars en finalisten te bewonderen zijn. Daarnaast wordt er ook een boek uitgegeven: The International Garden Photographer of the Year 4.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie