Winnaar fotowedstrijd Straatfotografie Zwart-wit vertelt over zijn foto

Winnaar fotowedstrijd Straatfotografie Zwart-wit vertelt over zijn foto

Jasper van Bladel 2400 2
Straatfotografie spreekt tot de verbeelding. Het is een discipline die veel fotografen graag onder de knie krijgen en beoefenen. En als de straatfoto’s dan ook nog in karaktervol zwart-wit zijn, is het helemaal feest. We mochten dan ook een enorm aantal inzendingen ontvangen in de fotowedstrijd ‘Straatfotografie zwart-wit’. Willem Havenaar gaat er met de hoofdprijs vandoor. Hij vertelt ons over zijn foto.

‘We hebben een tijd in Italië gewoond en deze foto is in die tijd gemaakt. Het was in Acqui Terme dat we deze mooie waterbron tegenkwamen. Het betreft een zwavelbron met warm water. Het was februari, dus ook al wat kouder. De combinatie met die warme bron veroorzaakte de mooie stoom op de foto. Mensen dichten medicinale kwaliteiten toe aan dat zwavelrijke water en komen regelmatig langs om een flesje te vullen of het water zelfs te drinken. Toen we langs de bron liepen was er net een typisch oud vrouwtje bezig om haar fles met water te vullen. Ik bedacht me geen moment en maakte deze foto. Het was zo gebeurd, daarna zijn we weer verder gelopen. Thuis zag ik pas dat het best een mooi beeld is geworden. De zwart-wit-omzetting heb ik al eerder gedaan, maar vlak voor het inzenden voor deze fotowedstrijd heb ik hem opnieuw in zwart-wit omgezet. Na verloop van tijd veranderen je voorkeuren en de toegenomen ervaring in fotobewerking bracht me naar deze specifieke subtiele zwart-wit-omzetting. Ik ben erg verrast dat ik een prijs heb gewonnen, zeker omdat ik bij de inzendingen ook andere zeer mooie beelden zag staan. De Leica D-LUX zal ik met veel plezier gaan gebruiken, het is een prachtige camera. Heel veel dank voor deze prijs!’ 

Willem Havenaar - Brielle

Willem werkt bij een drukkerij en fotografeert hobbymatig. Het ene moment fotografeert hij meer dan het andere, maar zeker als hij een nieuw objectief of een nieuwe camera heeft krijgt hij volop inspiratie om te gaan fotograferen. We verwachten dus dat hij binnenkort veel op pad zal gaan met zijn nieuwe Leica!

Camera: Pentax K-5 II

Gallery

Eerst prijs: Leica D-LUX (Typ 109) t.w.v. €1.089,-

De Leica D-LUX (typ 109) is een stijlvolle compact camera voor gevorderde fotografen. Naast dat de camera schitterende foto’s maakt in DNG raw, kun je er ook mee filmen in 4K kwaliteit. De Leica D-LUX (typ 109 heeft een 12.8 megapixel sensor en een lichtsterk F/1.7-2.8 24-75mm Leica zoom objectief. De grote 4/3 sensor zorgt niet alleen voor een laag ruisniveau bij hoge ISO waarden, maar ook voor het kunnen werken met een kleine scherptediepte. Bijvoorbeeld bij portretten en close-ups opnamen.

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta

Leica D-LUX (Typ 109)

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Bijke172

Prachtige foto, gefeliciteerd

afbeelding van Pim Geerts

Waanzinnige plaat. tijdloos.