Winnaar DIGIFOTO Challenge 'Licht' over de winnende foto

Winnaar DIGIFOTO Challenge 'Licht' over de winnende foto

Jasper van Bladel 957 0
Licht heeft alles te maken met fotografie. Geen licht betekent geen foto. Op de achtergrond speelt het licht natuurlijk altijd mee, maar voor deze Challenge waren we op zoek naar een beeld waar licht op de voorgrond staat. We hebben prachtige beelden mogen ontvangen, maar de winnende foto trok gelijk onze aandacht. Wouter vertelt ons meer over de winnende foto.

Wouter Vroom
Gallery

Winnaar Challenge juni: Licht

'Deze foto is gemaakt in een schaapskooi in Ermelo. Het was tijdens een vakantie en we wilden eigenlijk naar de schapen op de hei kijken. Toen we daar aankwamen bleken we net te laat te zijn. De schapen waren allemaal binnen. Tja, wat moet je dan? Jammer, maar volgende keer beter. We liepen een rondje om de donkere schuur en toen viel mijn oog op het licht dat van de andere kant scheen. Het licht lichtte de ruggen van de schapen prachtig op met een dun randje. Het was een enorme wirwar van beesten, maar na een tijdje te hebben gewacht ontstond dan toch het beeld wat ik wilde hebben. Het ene schaap staat eenzaam in het midden en het lijkt alsof hij niet zo goed weet waar hij heen moet. Dit beeld moest het worden.'

Normaal gesproken bewerkt Wouter weinig aan zijn beelden, maar omdat dit zo’n grafisch beeld is, heeft Wouter toch alles nog wat aangescherpt. Het resultaat is een prachtige, contrastrijke foto.   

Wouter Vroom

Vlaardingen

Wouter fotografeert al bijna zijn hele leven. Vroeger met de camera van zijn vader of broer, maar sinds een jaar of veertien fotografeert hij met zijn eigen camera. Sinds hij is aangesloten bij een fotografieclub is hij echt gegrepen door het fotograferen. Met een grote liefde voor de natuur gaat Wouter elke week wel een keer op pad om te fotograferen. Van beroep is Wouter landschapsontwerper. Als ontwerper bestudeert hij het landschap grondig, dat helpt enorm om bijzondere elementen in het landschap te herkennen.  

Camera: Canon EOS 7D Mark II

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper