Winnaar Challenge Automotive vertelt over de winnende foto

Winnaar Challenge Automotive vertelt over de winnende foto

Jasper van Bladel 496 0
Voor veel mensen is de auto veel meer dan alleen maar een vervoersmiddel. Ook voor fotografen, want de strakke of juist ronde lijnen van een auto kunnen bijzonder fotogeniek zijn. Toen wij jullie vroegen om de mooiste foto binnen het thema 'Automotive' te maken gingen jullie dan ook massaal de straat op om de mooiste en karaktervolle auto's op een bijzondere wijze vast te leggen. Van alle inzendingen die binnenkwamen wist de foto van Andras Veres het meeste indruk op ons maken.

'Ik heb deze foto eigenlijk per toeval gemaakt. Ik liep op een ochtend langs de haven van Antwerpen en daar zag ik deze auto staan. Om de auto van de beste hoek te fotograferen moest ik midden op de weg stilstaan en door mijn knieën. Ik heb dit maar heel kort gedaan omdat er auto's aankwamen.

De auto was duidelijk achtergelaten en behoorlijk vervallen: roestig, lekke band en heel vies . Zonde, want het is een mooie klassieke auto.'

Andras Veres - Antwerpen

Winnaar Challenge Automotive vertelt over de winnende foto

'Ik ben een vrij veelzijdige fotograaf. Ik kan bijvoorbeeld genieten van natuur-en architectuurfotografie, maar ook sportfotografie vind ik heel leuk om te doen.

Momenteel ben ik mij in mijn vrije tijd aan het richten op het maken van een hyper- en timelapse van Antwerpen. Ik vind dit heel leuk en een heel mooi resultaat geven, maar er gaat wel veel tijd in zitten: voor een filmpje van een paar seconde ben ik zo drie kwartier bezig.'

Camera: Canon EOS 5D Mark III
Website: andrasveres.com

Camera: Canon EOS 5D Mark III
Brandpunt:57mm
Diafragma: f/3.5
Sluitertijd: 1/800 sec.
ISO: 200

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper