Wine Project toont verandering expressie na glazen wijn

Wine Project toont verandering expressie na glazen wijn

PieterMolenaar 1344 0
De Braziliaanse fotograaf Marcos Alberti heeft voor zijn fotografieproject 'Wine Project' vrienden gefotografeerd na het nuttigen van achtereenvolgens een, twee en drie glazen wijn. Hij heeft vervolgens de verschillende stadia van gezichtsuitdrukkingen vastgelegd in fotocollages van deze personen.

Alberti zegt tegen Buzzfeed dat hij met zijn Wine Project wilde laten zien dat gematigd gebruik van alcohol goed kan zijn voor de feestvreugde. De Braziliaan nodigde zijn vrienden uit na een dag werken in zijn studio en nog voor ze de tijd hadden om de spanningen van de werkdag van zich af te laten glijden nam hij foto's van ze. Na het eerste glas wijn werd opnieuw een foto gemaakt, evenals na het tweede en het derde glas.

Verandering

De transformatie van de expressies na elk glas is goed zichtbaar op de foto's. Zijn vrienden zagen er na elk glas relaxter uit, ze lachten en vertelden elkaar persoonlijke verhalen. De uitgenodigde vrienden kwamen uit verschillende lagen van de bevolking, en er was een goede mix tussen regelmatige drinkers en personen die niet al te vaak een wijntje dronken. Wat ze volgens Alberti gemeen hadden was dat bij iedereen een verandering merkbaar was. Niet altijd in gezicht, maar de verandering uitte zich dan bijvoorbeeld in de manier waarop geposeerd werd of dat ze de camera dichter naderden.

Wine

© Marcos Alberti

© Marcos Alberti

Kijk voor meer foto's op de website van Marcos Alberti.