Willem van Hanegem – Van Alles Wat

Julian 1530 0
Trouwe kijkers van De Wereld Draait door zijn al bekend met de persoonlijke sensitieve fotografie van Willem van Hanegem. Zijn verstilde beelden van grote vrachtboten, bloemen en vogelnestjes zijn binnenkort in de expositie ‘Van Alles Wat’ te zien in de Fotogalerie.

Dankzij de uitzendingen van De Wereld Draait Door raakte het grote publiek bekend met de foto’s van Willem van Hanegem. Volgens presentator van Matthijs van Nieuwkerk maakt Van Hanegem sensitieve fotografie en creëert hij verstilde beelden. Bovenal lijken de gesprekken met de voormalig topvoetballer over zijn foto's vooral hilarische momenten op te leveren.

Van Hanegem begon met fotograferen toen hij tijd over had en een fototoestel van zijn vrouw kreeg. Wat begon als tijdverdrijf is nu een passie geworden. Hij fotografeert met hart en ziel. De oud-Feyenoorder heeft altijd een fototoestel bij zich waar, naar eigen zeggen ‘iedere koekenbakker’, mee kan fotograferen. Hij maakt beelden van dingen die hem aanspreken, opvallen of die hij mooi vindt.

Voor de Fotoacademie redenen temeer om de voormalig topvoetballer en voetbaltrainer uit te nodigen voor een expositie in de Fotogalerie Rotterdam. In de speciaal voor de Fotogalerie samengestelde expositie ‘Van Alles Wat’ zijn onder andere portretten en natuurfoto's te zien.

En als je er dan toch bent, kun je tegelijkertijd op diezelfde locatie ook nog even het werk van Zilveren Camerawinnaar Pim Ras bekijken, in de overzichtstentoonstelling ‘25 jaar Sport en Zo!’.


Foto: Willem van Hanegem, Reiger - 'wat zie ik'


Foto: Willem van Hanegem - Jr 'mooi'