Willem Popelier wint bronzen medaille

Redactie 1159 0
Naast de Nederlandse prijs voor het Best Verzorgde Boek is er ook een internationale variant: de Schönste Bücher aus aller Welt. Willem Popelier won de prijs met zijn boek ‘and Willem’. Eerder kreeg hij een vermelding bij de Best Verzorgde Boeken 2010.

De naam van de prijs is te danken aan de Duitse boekenbranch die deze heeft opgezet. Toch gaat het om een internationale wedstrijd. Dit jaar was het aan de jury om 596 boeken uit 32 landen te bekijken en te beoordelen op de vormgeving. Ze mochten de Gouden Drukletter, een gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles en nog eens vijf erediploma’s verdelen onder de inzendingen.


Moderne familierelaties

Nederlander Willem Popelier wint met zijn boek, dat is vormgegeven door Robert Uleman en uitgegeven door Post Editions, een bronzen medaille. Het boek beschrijft het leven van een identieke tweeling die tijdens hun jeugd tien jaar gescheiden leefden. Het project bevraagd moderne familierelaties en onderzoekt hoe fotografie identiteit kan uitbeelden. Op 18 maart mag Willem de prijs in ontvangst nemen tijdens de Leipziger Buchmesse.
Foto's © Willem Popelier

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie