Will D. Angelo's winnende fotomozaïek

Redactie 726 0
Maak een foto van duizenden foto’s. Dat was de uitdaging die Gizmodo, een internationaal gadgetblog, aan fotografen stelde. Will D. Angelo won de wedstrijd met een bijzonder fotomozaïek die hij maakte met zijn Canon 450D.

Terwijl de meeste fotowedstrijden op zoek zijn naar dat ene bijzondere beeld, zocht het team van Gizmodo naar een beeld dat bestaat uit duizenden kleinere beelden. Moeilijk is het niet om zo’n werkje in elkaar te zetten en daarom ging het de organisatie erom dat de fotografen een clichématig resultaat wisten te vermijden.

Foto © Will D. Angelo

Telefoonfotografie

De winnaar van de wedstrijd is Will D. Angelo. Hij maakte met zijn Canon 450D een beeld van iemand die telefoneert. Hij legt uit dat hij dit beeld, bestaande uit vijf mozaïeken van verschillend formaat, gemaakt heeft vanwege de steeds populairder wordende telefoonfotografie. Hij wil laten zien hoe de hedendaagse technologie ervoor zorgt dat we alles kunnen vastleggen wat onze ogen zien.

Foto © Robert Silvers

Patent

De techniek om op deze manier een beeld te vormen werd door Robert Silvers ontwikkeld tijdens zijn studie aan de Amerikaanse universiteit MIT. In 1995 patenteerde hij de techniek. Deelnemers van de wedstrijd gingen met de techniek aan de slag en delen op Flickr hun resultaten.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie