Wilde geruchten over Canon-dslr met 75-megapixelsensor

Julian 3624 6
PhotographyBay zegt van een 'betrouwbare bron' gehoord te hebben dat Canon momenteel testen uitvoert met een dslr die over 75 of meer megapixels beschikt. De behuizing zou vergelijkbaar zijn met de Canon EOS-1D X.

Niet alleen de sensor zou over een extreem hoge resolutie beschikken, ook het lcd achterop de camera zou heel veel pixels tellen. En alsof dat nog niet genoeg is zou ook de framerate erg hoog zijn: mogelijk sneller dan de EOS-1D X. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk met zo'n extreem hoge resolutie.

Geruchten over een Canon-dslr met hoge resolutie doen al jaren de rondte. In de meeste gevallen werd er echter gesproken over een 46-megapixelsensor.

Of we de nieuwe geruchten erg serieus moeten nemen is nog de vraag. Volgens PhotographyBay zegt de bron dat de camera nog dit jaar gepresenteerd wordt. De daadwerkelijke lancering zou echter pas in 2014 plaatsvinden.

Canon EOS ?

afbeelding van Anonymous

Ik vind die megapixel hype in ieder geval grote onzin, sterker nog ik vind het vaak nadelig omdat giga veel ruimte in beslag neemt. Wellicht dat je je er je voordeel mee doet als je billboard print, maar anders zie ik de toegevoegde waarde niet.

afbeelding van RMT

Geweldig,
Ze moeten nog alleen een maximum ISO van 51200 opgeven en een 10-1000mm lens. Is het alweer 1 april?

afbeelding van RH  Boks

Dat Canon ook met een studio camera met hoog aantal pixels zal uitkomen is zeer waarschijnlijk. Het zal eerder in de orde van 24 tot 50 MP liggen. meer heeft geen zin tenzij je superobjectieven maakt.
Wil je of heb je meer pixels nodig architectuur en landschap en reclame zal je naar en groter formaat moeten gaan,dat was in de analoge tijd ook de enige mogelijkheid. Dus middenformaat of grootformaat (laatste kan alleen nog met liniare scanner)

afbeelding van jesse kraal

Die laatste bewering is niet helemaal waar, check dit bericht uit 2011 eens: http://www.digifotopro.nl/content/amerikaan-laat-8x10-inch-sensor-maken ;)

afbeelding van rob kos

Wellicht voor de vakfotograaf minder belangrijk maar met de D800 met 36 mp kan Canon niet achterblijv
en

afbeelding van Anonymous

Ah, geruchten,....vorig jaar ook al ingetrapt. gelukkig de switch gemaakt en de D800 gekocht, geen sec spijt gehad