'Wild Wonders of Europe' wil Europeaan bewust maken van natuur

Redactie 824 0
Tientallen Europese natuurfotografen starten dit jaar het project Wild Wonders of Europe. Het doel: honderden miljoenen Europeanen bewust maken van de schoonheid der natuur, met gebruik van de emotionele kracht van fotografie.

Missie
Miljoenen mensen denken dat natuur in Europa saai is, anderen denken dat het allemaal is verdwenen onder dikke lagen beton. Niets is minder waar, zo is te lezen op de website van de initiatiefnemers. Veel van Europa's 'natuurschatten' zijn springlevend, en voor iedereen te bewonderen. Volgens de fotografen is dat reden tot vreugde, maar moeten we wel zorgzaam zijn voor de natuur om ons heen als wij, onze kinderen en volgende generaties, van deze natuurschatten willen blijven genieten.


Foto: Florian Möllers / wild-wonders.com

Wild Wonders of Europe zal de komende jaren zich inzetten om de Europese natuur in beeld te brengen en te delen met alle 700 miljoen Europeanen. Vijftig natuurfotografen nemen deel aan het initiatief. Onder de deelnemers vinden we ook twee Nederlanders: Jan Vermeer en Edwin Giesbers


Foto: Staffan Widstrand  / wild-wonders.com

Twee jaar lang is er gewerkt aan het plan, in mei 2008 worden de eerste fotografen 'uitgezonden'. Via de website zal hun werk (foto's, podcasts, videodagboeken) te zien zijn. Maar ook op TV moeten de wonderen van Europa zichtbaar worden, prime-time documentaires of zelfs series en nog veel meer, belooft de website.

Meer informatie vind je op: www.wild-wonders.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie