Chase Jarvis over geld

Wijze woorden over geld van Chase Jarvis

Fabienne Keijzer 1021 0
Geld is altijd een gevoelig en lastig onderwerp, vooral als je werkzaam bent als freelancer. Hoeveel ben jij waard en wat heeft de klant over voor jouw werk? Chase Jarvis heeft een aantal wijze woorden voor je.

Advies over geldzaken 

Fotograaf en entrepreneur Chase Jarvis geeft regelmatig lessen en cursussen aan fotografen. Hij bespreekt de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit keer had hij het tijdens een les over geldzaken. Hij vertelde dat het je nooit gaat lukken om van een klant die 500 dollar biedt, 5000 dollar te vragen. En dat zou je ook nooit moeten doen. De beste manier is om de betreffende klant te bedanken voor het aanbod en hem of haar succes te wensen met het vinden van een fotograaf die het wel voor dat bedrag doet.


Lees ook: 7 misverstanden over het starten van een fotografiebedrijf

 

Altijd die 500 dollar fotograaf 

Als je ooit een opdracht hebt gedaan voor 500 euro, en het budget van de klant is inmiddels vertiendubbeld, dan zal die klant je altijd aanzien voor een fotograaf die het ook voor 500 euro ook doet en je dus nooit een hoger bedrag zal aanbieden. 

Chase Jarvis 

Meer informatie over Chase Jarvis kun je vinden op zijn website, YouTube-kanaal, of het platform Creative Live dat hij heeft opgestart. Hier vind je veel inspiratie en wijze woorden van creatieve mensen van over de hele wereld.
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne