Wie maakte het House of Cards intro?

Wie maakte het House of Cards intro?

Jasper van Bladel 2333 0
De Netflix-serie House of Cards is enorm populair. Wie de serie kent weet dat het intro bestaat uit een timelapse van donker en grauw Washington. Hoe én door wie is de intro gemaakt?

De serie over Frank Underwood en zijn vrouw Claire is enorm populair en geeft al vier seizoenen een, al dan niet correct, inzicht in hoe de Amerikaanse politiek in elkaar steekt. House of Cards is zowel op acteer- als beeldgebied een fantastisch gemaakte serie. Het intro bestaat uit een best uitgebreide timelapse waarin je schemer en nachtbeelden van de stad Washington langs ziet komen.

Drew Geraci

We vroegen ons af wie deze beelden gemaakt heeft. Dat blijkt filmer Drew Geraci te zijn, van wie we onlangs een andere timelapse lieten zien. Hij werd op een dag gebeld door een van de producers van de serie met de vraag of hij zijn kwaliteiten wilde lenen voor het intro van de serie. David Fincher, de regisseur, kende zijn werk. Hij kreeg zo ongeveer een carte blanche bij het maken van de filmbeelden.

Zes maanden

Het maken van de beelden duurde uiteindelijk ruim zes maanden. In die tijd maakte hij 120 verschillende beelden, waar er uiteindelijk ongeveer dertig van in het intro terecht zijn gekomen. Al het beeld is met drie verschillende belichtingen opgenomen, zodat ze na afloop tot één hdr-beeld gemonteerd konden worden.

Drew gebruikt een Canon 5D Mark II en de Mark III, met daarop de Canon 16-35mm f/2.8 II, Canon 24mm f/2.8, Canon 100-400mm F/4 en de Canon 70-200mm F/2.8 II. Daarnaast gebruikte hij statieven van Manfrotto en filters van Lee.

Bekijk hier het intro, dat voor velen zeer bekend voor zal komen:

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper