Werkt Google aan een virtual-reality camera?

Werkt Google aan een virtual-reality camera?

Daan de Winter 824 0
Google werkt mogelijk in het diepste geheim aan een virtual-reality camera. Dat valt op te maken uit vacatures die de zoekreus onlangs heeft uitgezet.

Ook Google lijkt ambitieuze plannen te hebben op het gebied van virtual reality. Het bedrijf zoekt naar mensen die VR-hardware kunnen ontwikkelen, meldt de website Road to VR

Een deel van de vacatures hCeeft te maken met de goedkope virtualreality bril Google Cardboard, maar sommige vacatures wijzen erop dat Google een eigen VR-camera wil ontwikkelen. Het bedrijf is bijvoorbeeld op zoek naar een 'Hardware Engineer, VR Camera Systems'. Volgens Mashable moet dit haast wel om een ander project dan de kartonnen smartphonehouder van Google gaan.

Innovatieve camerasystemen van Google

De functie-omschrijving van een andere vacature voor een 'Software Engineer, Virtual Reality' bevat nog een aanwijzing dat er mogelijk meer speelt. 'Wij maken innovatieve camerasystemen voor het filmen van panoramische stereo-video', valt daarin te lezen. 'Deze camerasystemen zullen contentproducenten in staat stellen om geweldige virtualreality-ervaringen te creëren.'

Voorlopig blijft het bij een gerucht en ook als er daadwerkelijk een virtualrealitycamera van Google wordt ontwikkeld, betekent dat nog niet dat het apparaat ook echt in productie gaat. Het bedrijf werkt namelijk wel vaker aan experimentele producten die uiteindelijk nooit op de markt komen.

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan