Werken met de eerste versie van Photoshop

Werken met de eerste versie van Photoshop

Redactie DIGIFO... 1001 0
Photoshop kennen we allemaal. Of je nu met een wat oudere versie werkt, of met de aller nieuwste. Je herkent het programma direct. Toch heeft Photoshop een aantal grote veranderingen meegemaakt. In deze video zie je hoe het was om te werken met de eerste versie van Photoshop.

Photoshop

In 1990 bracht Adobe de eerste versie van het revolutionaire bewerkingsprogramma Photoshop uit. Hoewel het nog lang niet was waar het programma nu is, was het wel de eerste opstap naar iets groots! In de video hoor je hoe John Knoll spreekt over het baanbrekende programma die hij samen  met zijn broer Thomas creëerde. Nu, 27 jaar nadat de eerste versie van Photoshop uit kwam, gebruiken we nog steeds de tools die toen zijn bedacht, samen met een hoop nieuwe tools natuurlijk!

Werking

Het is leuk om te zien wat voor tools er in de eerste versie van Photoshop zaten en wat je er destijds al allemaal mee kon doen. Knoll creëert laat een aantal best interessante dingen zien. Maar hoe leuk het ook is om terug te kijken op hoe Photoshop destijds was, toch zouden we voor geen goud meer terug willen! Of wel?

 

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie