Werk Albert Watson tentoongesteld in Amsterdam

Redactie 1359 0
De 'grootste onbekende' fotograaf Albert Watson exposeert met ongeveer dertig zwart-wit werken in de verkooptentoonstelling ‘I Observe’. Ter gelegenheid van de opening zal de fotograaf uit New York overvliegen om de opening in de Kahmann Gallery bij te wonen.

De wereldberoemde Schotse fotograaf Albert Watson, momenteel woonachtig in New York, werd bekend  om zijn mode- en kunstfotografie waarbij zijn werk is opgenomen in verschillende collecties en musea over de hele wereld. Naast zijn vrije werk fotografeerde hij ongeveer 250 covers voor Vogue en veertig voor het Rolling Stone Magazine. De fotograaf won vele onderscheidingen en werd door Photo District News uitgeroepen tot  een van de twintig meest invloedrijke fotografen van alle tijden. 

I Observe

Uit het omvangrijke en diverse werk van Watson is vanaf 19 mei een selectie te zien onder de naam ‘ I Observe’. Deze naam is afkomstig van de werkwijze van de fotograaf; hij legt alles vast wat hij tegenkomt en laat veel aan het toeval over. Hierdoor wordt hij ook wel de 'fotografische duizendpoot' genoemd, die zich niet in een hokje laat plaatsen.

Foto © Albert Watson

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie