Wereldprimeur voor Hasselblad

Wereldprimeur voor Hasselblad

Redactie DIGIFO... 3545 2
Tijdens een internationale presentatie heeft Hasselblad zojuist de eerste spiegelloze middenformaatcamera aangekondigd. De Hasselblad X1D heeft wel 50 MP en weegt minder dan de helft dan een 'normale' middenformaatcamera.

De Hasselblad X1D combineert handzaamheid met de optische kwaliteit waar het merk bekend om staat. De X1D is handgemaakt is Zweden en valt op door het Scaninavische design, ergonomie en compactheid. 

De camera heeft een gewicht van slechts 725 gram en is stof-, spatwater- en weerbestendig. Hierdoor wordt het zeer aantrekkelijk om de camera mee naar buiten te nemen en dit is dan ook een zeer interessante camera voor natuur- en landschapsfotografen. De camera beschikt over de mogelijkheid om in FullHD te filmen en zal standaard over Wi-Fi en GPS beschikken.Hasselblad X1D

Hasselblad objectieven

Het bedrijf heeft ook twee objectieven aangekondigd die exclusief met de nieuwe X1D werken. De nieuwe XCD 3,5/45mm en XCD 3,2/90mm objectieven zijn speciaal voor dit systeem ontwikkeld. Hoewel dit bij de introductie van deze camera nog de enige objectieven zijn, belooft Hasselblad dat er snel meer XCD objectieven zullen volgen.

De Hasselblad X1D zal eind augustus in de winkels liggen voor een adviesprijs van €7.900,- exclusief BTW. De nieuwe objectieven zullen respectievelijk € 1.900,- en € 2.290,- kosten.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van John Sinder

Slimme zet van Hasselblad en met de prijs van een top DSLR, dus goed concurrerend.

afbeelding van RHboks

Dit is een camera waar ik en velen anderen op hebben gewacht, in het analoge tijdperk had Mamiya, Fuji,Makinon,Bronica en Plaubel dergelijke camera's in 645 tot 69.
Deze Hasselblad is een mooi antwoord op de vraag waar blijft een digitale EVF of Meetzoeker. De prijs is hoog maar nog steeds goedkoper dan de onlangs geintroduceerde Leica SL met slechts fullframe. Je krijgt een beteter camera alleen geen 4k en burst van 15 fps maar wel een pure fotocamera. Het is wel even spannend tot september of Fuji zelf (zij maken de objectieven en zijn ontwerper van de H serie) en Sony of deze ook met een EVF komen en of dat dan de 50MP of 100MP wordt of misschien beiden.