Wereldberoemde zwart-wit-foto's in kleur

Wereldberoemde zwart-wit-foto's in kleur

jesse kraal 4609 1
Kleurenfotografie stamt al uit de negentiende eeuw, maar het duurde tot diep in de twintigste eeuw voordat deze vorm van fotografie algemeen geaccepteerd werd. Veel bekende foto's zijn dan ook in zwart-wit. Dankzij Anna Dullaway weten we nu hoe deze er in kleur uit zouden zien.

De Zweedse Anna Dullaway starte het bedrijfde Förr I Färg (verleden in kleur). Ze zet zwart-wit-foto's om in kleurenfoto's. Als uithangbord voor haar nieuwe bedrijfje, leefde ze zich uit op een aantal beroemde foto's. Zo hebben we nu kleurenfoto's van Anne Frank, Charles Darwin en Abraham Lincoln.

Vreemd

Ze heeft de foto's bijzonder netjes uitgewerkt. Als je het origineel niet zou kennen, zou je in sommige gevallen de kleurenfoto voor 'echt' aanzien. Toch blijft het vreemd om de 'migrant mother' van Dorothea Lange of de executie van een vietcongstrijder opeens in kleur te zien.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van D.Dreft

Anna houdt van de kleur blauw. Ik vind Einstein overigens de meest indrukwekkend ( in zijn blauwe trui)