Wellicht Canon 1D Xs in 2014, op tijd voor Sotsji?

jesse kraal 2185 0
Volgend jaar lijkt weer een mooi jaar te worden voor professionele fotografen. Behalve geruchten over een Nikon D4X, lijkt ook Canon volgend jaar een nieuw high-end toestel op de markt te gaan brengen. Deze 1D Xs of 1Ds X krijgt waarschijnlijk meer megapixels en komt wellicht naast de 1D X in het assortiment.

Terwijl het in 2013 rustig was in het professionele segment, belooft 2014 weer het nodige vuurwerk. Gingen er eerder al geruchten dat Nikon volgend jaar met de D4X zal komen, nu zijn er tekenen dat ook Canon met een nieuw topmodel komt. Volgens Northlight Images gaat het om een Canon 1D Xs of 1Ds X die flink meer megapixels krijgt dan de huidige 18,1-megapixel 1D X.

Specificaties

Over specificaties van de nieuwe 1D Xs is nog niet veel bekend. Mocht deze camera fors meer megapixels krijgen dan de 1D X, dan is het goed mogelijk dat er weer een opsplitsing plaatsvindt en er twee series 1D-camera's komen. Voor de komst van de 1D X was dit ook al het geval, van de 1D I, II en III waren ook 1Ds-varianten. Deze onderscheidden zich destijds echter nog met een fullframe-sensor, terwijl de 1D-modellen een APS-H-sensor hadden. Nu ook de 1D X al een fullframe-sensor heeft, lijkt het onderlinge verschil dus iets beperkter.

Sotsji

Begin volgend jaar zijn er Olympische Winter Spelen in Sotsji, Rusland. De Spelen zijn traditiegetrouw proeftuinen voor nieuwe camera's en objectieven. Het is dus goed mogelijk dat de twee cameragiganten tegen die tijd de eerste exemplaren aan een select groepje persfotografen wil toevertrouwen. We gaan de toegestroomde pers goed in de gaten houden!

Canon 1D

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse