Weet Panasonic meer over de Canon EOS 7D Mark II?

Julian 3428 1
Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten bij de introductie van een nieuw model hun nieuwe camera naast de concurrentie zetten. Dat een fabrikant daarbij ook een nog niet aangekondigde camera noemt hebben we nog niet eerder gezien. Panasonic doet dat wel en toont een vergelijking van de GH4 met de 7D-opvolger.

Voor de introductie van de Panasonic GH4 heeft de fabrikant een flinke presentatie voorbereid. Deze is nu in zijn geheel als pdf online te vinden. Pagina 10 valt op; Panasonic vergelijkt hier de camera met zijn directe concurrenten. Dat we hier de Olympus OM-D E-M10 en Nikon D7100 zien is niet vreemd.

Het feit dat we 'Canon 7D-successor' in het lijstje zien staan is op zijn minst vreemd. De grote vraag is of Panasonic echt meer weet over de Canon EOS 7D Mark II, of dat de fabrikant zelf speculeert over de specificaties van de langverwachte 7D-opvolger.

Canon 7D Mark II specificaties

Canon EOS 7D Mark II volgens Panasonic

Panasonic weet een complete lijst specificaties op te dreunen van de Canon EOS 7D Mark II. Volgens Panasonic krijgt de EOS 7D Mark II een 20-megapixel aps-c-sensor, iso-bereik van 100 tot 25.600 en is de sluiter gegarandeerd op 150.000 opnames.

Het autofocussysteem zou uit 19 punten bestaan, de snelheid bedraagt 8 beelden per seconde en er is plaats voor 15 raw-bestanden of 126 jpg's in de buffer. De camera heeft een optische zoeker en 3-inch lcd met 1,04 miljoen beeldpunten. Wifi ontbreekt, een transmitter is optioneel.

De behuizing is gemaakt van magnesium en afgedicht tegen stof en vocht. De accu zou het 850 foto's volhouden. Panasonic weet zelfs al de exacte afmetingen en het gewicht te melden: 148,2 x 110,7 x 73,5mm en 910 gram op de weegschaal inclusief accu en geheugenkaart.

De specificaties zoals genoemd door Panasonic zijn niet bepaald indrukwekkend. Nu de Canon EOS 70D ook een 19-puntsfocussysteem heeft en met 7 beelden per seconde schiet, lijkt de 7D Mark II niet heel veel meer bieden. Dat doet ons dan ook sterk denken - en hopen - dat Panasonic het hier bij het verkeerde eind heeft.

afbeelding van krijn buijtelaar

Ook het buffer van maar 15 raw foto's lijkt mij wat klein..