Weersbestendige Panasonic-geheugenkaarten, hint naar GH3?

Julian 1794 0
Panasonic heeft sdhc- en sdxc-geheugenkaarten aangekondigd die bestand zijn tegen water, vrieskou, schokken en röntgenstraling. De stevige kaartjes lijken een goede combinatie te worden voor de GH3, die vermoedelijk ook de weerselementen kan trotseren.

De nieuwe kaarten komen in twee series, de SBUB-serie met leessnelheid van 90MB/s en schrijfsnelheid van 45MB/s bestaat uit een 8GB, 16GB en 32GB sdhc-variant en een 64GB sdxc-uitvoering. Met de SBAB-serie biedt Panasonic hogere snelheden aan: de 8GB, 16GB en 32GB sdhc-kaarten schrijven met 95MB/s en lezen met 80MB/s.  In september verschijnen de stevige kaarten op de markt.

Panasonic SD-kaarten

Panasonic GH3

In september verwachten we ook groter nieuws van Panasonic. Vermoedelijk kondigt de fabrikant voor of tijdens de Photokina-fotobeurs de GH3 aan. 43rumors.com zegt er zeker van te zijn dat de opvolger van de GH2 een weersbestendige behuizing krijgt. De nieuwe sd-kaarten lijken dan een logische combinatie voor de nieuwe camera.

Het ontwerp van de GH3 zou vergelijkbaar zijn met dat van de GH2. Naar verwachting krijgt het nieuwe model betere autofocus, een betere elektronische zoeker (twee miljoen beeldpunten) en komt er een GH3X-kit met 12-35mm f/2.8 X-objectief.

Mogelijk daalt het aantal pixels van de sensor naar 15,5 megapixels. Het iso-bereik loopt volgens de geruchten van 160 tot 128.00, met uitbreiding naar 80-51.200. De snelheid zou 6,7 fps bedragen en de 3,2-inchmonitor krijgt volgens de geruchten 1.050.000 beeldpunten.

De GH2 geniet nog steeds van grote populariteit onder filmmakers. Niet alleen vanwege de lage prijs; door de camera te hacken kan de bitrate ver opgeschroeft worden en dat levert haarscherpe beelden op. Op gebied van resolutie is de gehackte GH2 camera's zoals de 5D Mark II en III de baas en ook heeft de Panasonic minder last van moiré en anti-aliassing.


EOSHD vergelijkt de Canon 5D Mark III met de Panasonic GH2.