Weer vijf miljoen Nikkor-objectieven erbij

Redactie 533 0
Niet minder dan 55 miljoen objectieven heeft Nikon de afgelopen decennia geproduceerd. Twintig miljoen hiervan zijn voorzien van de zogenaamde Silent Wave Motor (SWM), die vanaf 1996 in bepaalde Nikkor-objectieven gebouwd wordt.

Vorig jaar berichtte Nikon dat er vijftig miljoen Nikkor-objectieven waren geproduceerd, precies vijftig jaar na de introductie van het eerste Nikkor-objectief: de Nikkor S Auto 5cm f/2. Dat ging destijds gepaard met de komst van de Nikkor F, Nikon's eerste spiegelreflex. Tussen augustus 2008 en augustus 2009 rolden er vijf miljoen Nikkor-objectieven uit de fabriek en dat getal is gelijk gebleven in 2010.

Silent Wave Motor

De Silent Wave Motor werd voor het eerst gebruikt in de Ai AF-S Nikkor 300mm f/2.8D IF-ED in 1996. Sinds de introductie van de SWM zijn maar liefst 54 verschillende objectieven met de technologie uitgerust, van superzooms tot macro-objectieven. Sinds 2007 wordt negentig procent van de door Nikon geproduceerde objectieven voorzien van de technologie. In totaal kent het Nikkor-gamma 65 objectieven.

Toename

Hoewel Nikon vorig jaar aankondigde dat de productie bleef toenemen, is hier in de cijfers dus niets van terug te zien. Dit jaar zeggen ze wederom dat er een groei is, dus volgend jaar kunnen we waarschijnlijk concluderen dat er zestig miljoen Nikkor-objectieven geproduceerd zijn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie