We Want More - Daniel Cohen

Julian 1358 0
We Want More is door Daniel bedacht en door hem uitgevoerd in de gangen en kleedkamers achter de concertzalen van Melkweg en Paradiso. Hij fotografeerde muzikanten backstage tussen het laatste nummer en de toegift.

Daniel Cohen maakt portretten tijdens een moment van ontlading en kwetsbaarheid voor de muzikant, terwijl op hetzelfde ogenblik een zaal met fans schreeuwt om ‘more’.

Met diep respect en waardering voor de popartiesten wist Daniel hun vertrouwen te winnen en werd hij toegelaten tot dit zeer persoonlijke moment. Soms gaat het maar om enkele seconden waarin de fotograaf moet ‘schieten’. Het resultaat is een serie beelden van eenmalige situaties achter de schermen.

“Bands en artiesten schrikken soms wel een beetje als ik ze vraag of ze deel willen nemen aan het project. Ze weten dat ze niet op hun mooist zullen zijn, maar eerder bezweet en vermoeid. Toch stemmen veel artiesten toe, omdat ze het een sterk concept vinden, het nooit eerder is gedaan en omdat ze me het moment toevertrouwen.” Aldus Daniel Cohen.

Daniel Cohen (1979, Leiderdorp) studeerde fotografie aan de KABK, maar besloot begin 2007 dat stage volgen (bij o.a. Morad Bouchakour) beter bij zijn loopbaanontwikkeling paste. Hij werkt nu aan zijn eigen projecten en als freelance fotograaf in opdracht voor verschillende magazines en reclamebureaus. Zijn werk bestaat uit portretten en reportages.  
                                                    
Bij de opening wordt het eerste exemplaar van het gelijknamige boek gepresenteerd, dat tijdens de expositie in de Melkweg Galerie te koop is


Jason Mraz, We Want More © Daniel Cohen


Chaka Khan, We Want More © Daniel Cohen


The Ting Tings, We Want More © Daniel Cohen