WD lanceert Photo Viewer-app voor Android

Redactie 2114 0
Eerder konden Apple-gebruikers al aan de slag met de Photo Viewer-app van Western Digital, en nu is de applicatie ook voor Android beschikbaar. De opslagfabrikant heeft de app gratis beschikbaar gesteld op de Android Market.

De Photo Viewer-app van Western Digital Photos was al beschikbaar voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Bezitters van deze apparaten konden eerder al overal waar zij een internetverbinding hadden hun foto's bekijken die ze hadden opgeslagen op een 'home network drive' van Western Digital. In totaal bevat de app 285.000 foto's.

Photo Viewer

Speciaal ontwikkeld voor het Android-platform, is de Photo Viewer-app te gebruiken in resoluties die bepaald worden door de specificaties van het toestel. Zodra de foto's gekopieerd zijn naar de map 'Gedeelde Foto's' op een WD netwerkschijf, heb je via de app toegang tot je complete collectie. Volgens Western Digital blijven de foto's onder alle omstandigheden privé en veilig opgeslagen op je eigen schijf. Via de app kan door de foto's gezocht worden op naam en datum, maar er kan ook gebladerd worden door schermen met miniatuuropnamen. Dit alles kan 'moeiteloos' gedeeld worden via sociale netwerken als Facebook en Twitter, aldus Western Digital. 

Zoals de app er uit ziet op de iPhone:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie