WD introduceert externe harde schijf met 6TB

Redactie 1003 0
Altijd ruimtegebrek door die grote raw-bestanden? Het is een bekend probleem voor fotografen. Western Digital brengt speciaal voor deze 'veelgebruikers' een externe harde schijf met 6TB aan opslagruimte op de markt.

Met de nieuwe My Book Studio Edition II lijken ruimteproblemen voorbij, omdat Western Digital de externe harde schijf heeft voorzien van 6TB aan opslagcapaciteit. Ondanks dat dit 33 procent meer is dan bij vorig modellen heeft de fabrikant het toch in dezelfde behuizing weten te stoppen. Daarnaast beschikt de harde schijf over zowel een eSata, FireWire (400/800) als usb 2.0 aansluiting.

Studio Edition II

Western Digital noemt de My Book Studio Edition II de 'ultieme opslagoplossing' voor creative professionals. 'Door de voortgaande ontwikkelingen op het gebied van hd-videoapparatuur, zoals digitale spiegelreflexcamera's en hd-videocamera’s, is de kwaliteit, maar ook de fysieke omvang van beeld zoals die wordt geproduceerd door amateurs en professionals, enorm toegenomen', verklaart Dale Pistilli van WD de komst van een 6TB variant.


Prijs en beschikbaarheid

Bij het ontwikkelen van de harde schijf heeft Western Digital ook gedacht aan het milieu. Zo is de My Book voorzien van hun GreenPower Technologie, waardoor deze dertig procent minder energie gebruikt dan bij standaard dual-drive opslagsystemen. De Studio Edition II is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 639 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie