WD 2Go is je persoonlijke cloud

jesse kraal 3183 0
Al eerder las je hier over Adobe Carousel en Apple iCloud, nu komt ook Western Digital met een dienst die je overal toegang geeft tot je bestanden. Met WD 2Go kun je de bestanden bekijken die op je My Book Live externe harde schijf staan.

In tegenstelling tot Carousel van Adobe heb je voor WD 2Go geen abonnement nodig, wel moet je tenminste in het bezit zijn van een My Book Live die met internet verbonden is. Je hebt dan met je iOS- of Android-apparaat altijd toegang tot je bestanden.

Op die manier heb je tot maximaal drie Terrabyte aan extra opslagruimte voor je smartphone of tablet, maar kun je ook de bestanden bekijken en bewerken die je met de computer op de schijf hebt gezet. Het programma kan overweg met onder andere documenten, afbeeldingen, films en muziek, al moet er afhankelijk van je besturingssysteem soms eerst een aanvullende app worden gedownload.

De bestanden blijven altijd op je eigen schijf staan, je bent dus zeker dat ze niet ergens op het internet rondzwerven. Wel ben je nog steeds al je bestanden kwijt als bijvoorbeeld brand je harde schijf in de as legt.

WD 2Go is gratis te downloaden in de Android Market of de Appstore. Er is ook een WD 2Go Pro-app, deze kost 2,20 euro voor Android of 2,39 euro voor iOS. Met de betaalde versies kun je ook bestanden kopiëren naar je mobiele apparaat zodat je deze offline kunt benaderen.

WD 2Go

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse