TEDx talk in Nashville

Wat maakt een foto invloedrijk – Kira Pollack

Redactie DIGIFO... 871 0
Elke dag worden er miljarden foto's gemaakt. De meeste zullen slechts door een handvol mensen gezien worden en ook snel weer worden vergeten, maar sommige foto's blijven jaren lang hangen in ons collectieve geheugen. Kira Pollack, redacteur bij TIME Magazine heeft duizenden foto's bekeken en probeert in deze video antwoord te geven op de vraag wat een foto invloedrijk maakt.

Vorig jaar startte TIME Magazine een project om de 100 meest invloedrijke foto's aller tijden te selecteren. Omdat sommige foto's vooral invloedrijk zijn omdat ze de eerste van een soort waren en anderen omdat ze veel teweeg hebben gebracht, was het zeer lastig om de lijst te maken. Kira Pollack was één van de redacteuren die de lijst hebben opgezet en vertelt in deze TEDx Talk wat een foto invloedrijk maakt.

Lees ook: TedxTalk van Corey Rich: Omarm ongemak

 

Kira Pollack

Kira Pollack is een fotoredacteur bij TIME Magazine, waar ze sinds 2009 de foto's selecteert die worden gebruikt in het magazine, in de video's en in de verschillende documentaires die TIME Magazine in de afgelopen jaren heeft gemaakt. In 2011 is Pollack uitgeroepen tot 'Photo Editor of the Year' en in 2012 is een project waaraan ze meewerkte zelfs bekroond met een EMMY-award.

Kijk voor meer informatie over Kira Pollack op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie