Wat kunnen we nog meer van Canon verwachten?

jesse kraal 3180 8
Canon heeft met de 5D Mark III nog lang niet al haar kruit voor dit jaar verschoten. Er staan nog genoeg producten op de stapel, zoals de 650D, een 40mm f/2.8 pancake en waarschijnlijk later dit jaar ook een nieuwe 35mm f/1.4L en een opvolger van de 100-400 f/4.5-5.6L.

Volgens CanonRumors kunnen we dit jaar nog genoeg moois verwachten van Canon, waaronder een aantal producten waarmee we op korte termijn al kennis zouden kunnen maken. Belangrijkste nieuws zal de Canon 650D zijn, die mee zal profiteren van nieuwe ontwikkelingen.

In de 650D verwachten we een Digic 5-processor, betere ruisprestaties en wederom een kantelbaar scherm. Tegelijk met de 650D komt er waarschijnlijk ook een nieuwe versie van de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Verder details over dat objectief ontbreken nog.

Pancake-objectief

Datzelfde geld voor het 40mm f/2.8-pancake-objectief, waarover we al meerdere geruchten hebben gehoord. Desondanks is het nog niet bekend of het om een EF- of EF-S-objectief zal gaan. Wel zal het objectief waarschijnlijk minder dan tweehonderd dollar gaan kosten. Het laatste objectief wat we snel kunnen verwachten is de 200-400mm f/4L IS 1,4X TC. Dat objectief kennen we al van een prototype dat al februari vorig jaar werd getoond. Waarschijnlijk krijgen we binnenkort dan eindelijk de definitieve versie te zien. Voordat je gelijk naar de winkel rent, het objectief gaat waarschijnlijk tussen de tien- en twaalfduizend euro kosten.

Canon 200-400

Later dit jaar

Later dit jaar krijgen we waarschijnlijk nog meer Canon-nieuws voorgeschoteld, zoals een opvolger voor de 35mm f/1.4L, een 100-400mm f/4-5.6L (de oude start bij f/4.5) en een Cinema-EOS, waarschijnlijk de dslr met 4K-filmfunctie, die Canon al eerder aankondigde.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van anoniem

Hopelijk is deze 100-400 deze keer wel spatwaterdicht dit zou mooi zijn.
En ook een inwendige zoom zou ook mooi zijn.
We wachten af.

afbeelding van jesse kraal

Volgens de geruchten wordt er in ieder geval afgestapt van het schuifzoom-principe en krijgt de nieuwe 100-400 dus een conventionele draairing om de zoom mee te bepalen.

afbeelding van Dennis

Ik ben wel serieus geïnteresseerd in die pancake lens! zeker als die zo "goedkoop" is.

afbeelding van immaculatae

de canon 5d mark 3 verwacht ik morgen binnen. Kameraexpress heeft doorgegeven dat het pakket gisteren is verzonden!!!

afbeelding van Anoniem

Wat zegt Kamera-Express, ik heb net op hun site gekeken en uit hele betrouwbare bron vernomen dat de camera pas op zijn vroegst eind maart wordt uitgeleverd.
En daar zit Kamera-Express niet bij.

afbeelding van immaculatae

nou kan zijn, maar ik heb hem nu in mijn handen en heb er de eerste foto's mee gemaakt. Een verademing die stille modus en kan je zeggen dat ie uitstekend in de hand ligt.

groet

Joep

afbeelding van Ruben M

Nou Joep laat maar eens een foto zien..... Zoals bovengenoemde zegt eind Maart en dat is wat Canon mij tot op vandaag ook melde.....

afbeelding van Anoniem

Kijk maar even voor alle duidelijkheid even op de Kamera-Express site Joep kun je het zelf zien.