WassinkLundgren in Huis voor beeldcultuur

sanne 3154 0
Thijs Groot Wassink en Ruben Lundgren vormen samen het succesvolle fotografenduo WassinkLundgren. In 2009 en 2010 zwierven ze samen twee maanden door de verschillende buurten van Tokyo, wat resulteerde in het project TokyoTokyo.

Tot 20 januari 2012 is het project te zien in Huis voor beeldcultuur te Breda. De twee fotografen vertellen over hoe ze samen te werk gingen:'We lopen naast elkaar door een wijk, een meter of twee van elkaar af, met onze camera’s op de borst. We kijken om ons heen en naar elkaar. Dan zegt de een: die vrouw daar, met die gele jas. En dan maken we allebei een foto. Onze camera’s zijn niet gesynchroniseerd. Wij zelf wel op een bepaalde manier...'

'We hebben geen vaste plek. Soms Loopt Ruben aan de linkerkant, dan weer aan de rechterkant. Gaandeweg ontdekten we namelijk dat van rechts fotograferen moeilijker is, dus zijn we het maar gaan afwisselen. Je kunt het wel zien hoor, sommige foto’s hebben een wat hoger standpunt. Dan is het duidelijk, toch?' vertelt Thijs Groot Wassink die een stuk groter is dan zijn collega.

De tentoonstelling is te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 11 en 18 december. De toegang is gratis. Houd er wel rekening mee dat Huis voor beeldcultuur gesloten is van 24 december tot 2 januari.

wassinklundgren
Foto © WassinkLundgren

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne