Washington Post en LA Times winnen Pulitzer

Redactie 893 0
Fotografen van The Washington Post en de Los Angeles Times hebben een Pulitzer Prize gewonnen voor zowel Breaking News Photography en Feature Photography. Voor Barbara Davidson van de LA Times is het niet de eerste keer.

De fotografen van de Washington Post en de Los Angeles Times kregen een Pulitzer Prize voor het vastleggen van het leed in Haïti en het geweld in de straten van Los Angeles.  Een van de fotografen die in de prijzen viel is Barbara Davidson. Zij werkt voor de LA Times en reisde ook voor andere kranten af naar Bosnië, Afghanistan, Irak, Yemen, Nigeria, Rwanda en andere conflictgebieden. Het is niet de eerste keer dat Davidson een prijs krijgt; in 2006 werd ze tot 'Newspaper Photographer of the Year' vernoemd door Picture of the Year International.

Aanleiding

Het is zelfs niet de eerste Pulitzer die Davidson wint. In 2006 kreeg ze samen met zeven anderen al dezelfde onderscheiding voor 'Breaking News Photography', voor de foto's van de chaos in New Orleans na orkaan Katrina. 

Het werk waarvoor de jury dit keer Davidson onderscheidde, gaat over onschuldige burgers in Los Angeles die slachtoffer worden van het geweld tussen bendes die de straat domineren. Ze woonde daarvoor onder andere begrafenissen bij van kinderen die gedood werden door kogels en portretteerde de rouwende familieleden en vrienden.

Het werk waarvoor Davidson en andere fotografen de prijs wonnen is te zien op de website van The Pulitzer Price. Al sinds 1917 wordt de prijs uitgereikt aan journalisten en kunstenaars in de Verenigde Staten. Hij is genoemd naar Joseph Pulitzer, een Hongaars-Amerikaanse krantenmagnaat die veel voor de Amerikaanse journalistiek heeft betekend.

Een paar dagen na het vuurgevecht waarbij een 14-jarig meisje om het leven kwam en zes anderen gewond raakten in Los Angeles. (Foto © Barbara Davidson, Los Angeles Times)

Een Haïtiaanse vrouw leunt tegen een boom (Foto © Nikki Kahn, The Washington Post)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie