Warmtebeeldcamera voor smartphone

Warmtebeeldcamera voor smartphone

Nadja Geskus 1506 0
De Compact PRO van Seek Thermal is een kleine gadget voor je smartphone, hiermee kun je direct warmtebeeld-mogelijkheden. De draagbare warmtebeeldcamera heeft een zeer gevoelige 320x240 warmte sensor.

Warmtebeeldcamera

De compact PRO heeft een verstelbaar warmtebereik, niveau en emissiviteit. Hiermee levert hij warmtebeelden met een bijzonder hoge resolutie, zeker voor deze prijs. De Seek Compact PRO weegt nog geen 15 gram. Er is zowel een Compact PRO voor de Android als voor iOS. De lens biedt een 32° gezichtsveld. De bijbehorende app maakt het mogelijk om temperaturen van -40° tot 330°C weer te geven op een afstand tot 550 meter. De camera functioneert prima zowel tijdens dag als nacht.

Warmtebeeldcamera voor smartphone

Voor bijna € 500,- is de warmtebeeldcamera niet echt speelgoed, maar wel veel goedkoper dan de meeste warmtebeeldcamera’s. ‘Het gebruik van warmtebeelden is duur, moeilijk uitvoerbaar en het wordt voornamelijk gebruikt door enkele mensen in de grote industrie. Het is één van de belangrijkste detectietechnologieën. Als we dat meer betaalbaar kunnen maken, problemen sneller kunnen vinden en gemakkelijker hoge kwaliteit beelden in een draagbaar formaat kunnen stoppen, dan zijn we geslaagd. Ons doel is om in ieders budget te passen en om een handige tool te stoppen in de handen van mensen die dat echt kunnen gebruiken,’ zegt Seek Thermal’s CMO / VP van Global Marketing Tracey Benson.

Compact PRO vs Compact

Al eerder bracht Seek Thermal een warmtebeeldcamera uit. In vergelijking met de Compact, heeft de Compact PRO een hogere resolutie en een kleiner design. Wel is de prijs een stuk verhoogd.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja