Wanneer komt de eerste Chinese dslr?

Wanneer komt de eerste Chinese dslr?

jesse kraal 4435 1
SuperPix, een Chinese fabrikant van sensoren heeft sinds kort een 12-megapixel aps-c-sensor in het assortiment. Grote vraag is welke camera gebruik gaat maken van die Chinese techniek. Is de tijd rijp voor een digitale spiegelreflexcamera van Chinese makelij?

China is een niet te onderschatten industriƫle grootmacht. Auto's, telefoon's, verzin het en de Chinesen maken het. Zo kent China ook een aantal camera-fabrikanten. Sommigen assembleren camera's voor bekende merken uit Japan, Duitsland of de Verenigde Staten, anderen produceren vooral voor de eigen markt.

Seagull

Het begon in 1958, toen het Chinese Seagull een tweeoog-camera introduceerde. Camera's van Seagull waren ook in Europa te koop en kom je nog wel eens tegen op rommelmarkten of marktplaats. Seagull maakte ook analoge spiegelreflexcamera's, naar ontwerp van Minolta.

Chinese dslr
Welke Chinese producent durft het aan en ontwikkelt zelf een dslr?

Wellicht dat ditzelfde Seagull ook het eerste Chinese merk kan zijn dat een digitale spiegelreflex uitbrengt. De sensor is er, in de vorm van de SuperPix aps-c-sensor en ook het gebruik van andere cameratechnologie zou voor de Chinezen niet onmogelijk moeten zijn.

Interessante camera's

Dat er momenteel geen dslr's uit China komen, wil niet zeggen dat er geen interessante camera's gemaakt worden in het communistische land. Shen-Hao is een fabrikant van professionele houten midden- en grootformaatcamera's terwijl het eerder genoemde Seagull bijvoorbeeld ook camera's fabriceert voor het Oostenrijkse Lomography.

Shen-Hao
Dat er geen dslr's uit China komen wil niet zeggen dat er geen interessante camera's uit China komen. Neem bijvoorbeeld deze Shen-Hao

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

laat maar komen een nikon/canon kloon voor een appel en een ei.