Wacom vernieuwt Cintiq 21UX pendisplay

Julian 594 0
Wacom brengt een nieuwe versie van de Cintiq 21UX op de markt. Het interactieve pendisplay met diameter van 21.3-inch krijgt een hogere drukgevoeligheid en vernieuwd ontwerp voor betere ergonomie.

Sinds 2005 heeft Wacom de Cintiq 21UX in het assortiment. Een 21.3-inch interactief pendisplay met resolutie van 1600x1200 pixels. Nu introduceert Wacom een nieuw model, de naam blijft echter gelijk.

De nieuwe Cintiq 21UX verschil met zijn voorganger op gebied van gevoeligheid. Het nieuwe pendisplay kent 2048 drukgevoeligheidsniveaus, de vorige versie moest het doen met de helft hiervan.


Touch Strips

Ook nieuw zijn de twee Touch Strips aan de linker- en rechter achterkant van het scherm. Ze zijn zo geplaatst dat je ze kunt benaderen met je vingertoppen terwijl je werkt. Beide strips hebben een corresponderende schakelaar waarmee je tussen vier verschillende zelf toegewezen functietoepassingen kunt wisselen.

ExpressKeys

Acht programmeerbare ExpressKeys, geplaatst aan iedere kant van het display moeten helpen bij het verbeteren van de workflow. Door te drukken op de bovenste ExpressKeys wordt een display op het scherm getoond die de instellingen van alle ExpressKeys en Touch Strips laat zien.


Prijs en verkrijgbaarheid

Het design van de Cintiq 21UX is geheel zwart, in lijn met de Wacom Intuos4-serie. De nieuwe Cintiq 21UX krijgt een adviesprijs van zo’n 2000 euro en is beschikbaar vanaf eind maart / begin april 2010.