Wacom Cintiq 24HD

Wacom lanceert Cintiq 24HD

Julian 3088 3
Wacom komt met een 24-inch versie van de Cintiq. Het breedbeeldscherm met 'pen-on-screen' werkvlak heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels, 2048 drukniveaus en krijgt een adviesprijs van 2299,90 euro.

In de Cintiq-serie combineert Wacom haar pentablets met een beeldscherm. Met de meegeleverde pen kun je direct op het drukgevoelige display tekenen. Wacom heeft al een 21-inch en 12-inch versie in het assortiment.

De nieuwe Wacom Cintiq 24HD heeft een 24-inch breedbeeldscherm dat volgens Wacom realistische kleuren voor het meest kritische kleurwerk levert. Een tegengewicht-standaard zorgt ervoor dat je de helling en hoogte van de Cintiq kan aanpassen naar je werkhouding.

Wacom Cintiq 24HD

Om het scherm heen zit een frame met de voor Wacom-gebruikers bekende Touch Ring en ExpressKeys aan beide kanten van het display. Het schermoppervlak heeft een gevoeligheid van 2048 drukniveaus en veertig graden kantelcontrole.

Het scherm kan gekalibreerd worden met populaire kalibratietools volgens de fabrikant. Een tweede scherm is volgens Wacom in veel gevallen overbodig met de nieuwe Cintiq 24HD. Er zijn diverse accessoires beschikbaar, zoals de Art Pen met ondersteuning voor penrotatie in Adobe Photoshop, Illustrator en Corel Painter 12

Prijs en verkrijgbaarheid

Vanaf oktober tref je de Wacom Cintiq 24HD in de winkels voor een adviesprijs van 2299,90 euro.

afbeelding van Jan

De resolutie is (gelukkig) 1920x1200 :)

afbeelding van Julian

Oops, aangepast :)

afbeelding van froger

Ziet er zeer goed uit dit scherm!
een lijkt me een werkpaard waar je uren mee kan werken.nu nog de prijs?