Wacom Intuos en Intuos Pro

Wacom introduceert nieuwe pentablets: Intuous Pro en Intuos

Julian 2588 0
Wacom presenteert haar nieuwe Intuos-lijn. Voortaan worden de pentablets verdeeld in twee segmenten. Intuos Pro vervangt de Intuos5-serie, de Bamboo-tablets verdwijnen van het toneel. In die plaats komt de Intuos-serie met nieuw ontwerp.

Wacom besluit het typenummer te laten vallen. Ook de naamgeving van de Bamboo-lijn verdwijnt. Voortaan kun je kiezen uit een 'gewone' Intuos of een Intuos Pro. In beide series zijn pentablets met verschillende maten te krijgen.

Wacom Intuos Pro
Links de Intuos Pro-tablets, rechts de Intuos-serie

Intuos Pro

De Intuos Pro-lijn borduurt voort op de Intuos5-serie. Met deze pentablets mikt Wacom op creatieve experts zoals fotografen en ontwerpers. Het ontwerp van de nieuwe Intuos Pro-tablets ligt in dezelfde lijn als de Intuos5-serie. Ook de Wacom Grip Pen met 2048 drukniveaus is gelijk. Wel zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd, zo belooft Wacom betere ergonomie, een dunner ontwerp en verbeterde multi-touch. Voortaan is de Wireless Accessory Kit standaard inbegrepen bij de Intuos Pro-modellen. Hiermee kun je tot tien meter afstand draadloos werken.

Wacom voert vier Pen & Touch-varianten in de Intuos Pro-serie: klein (224,90 euro), medium (349,90 euro) en groot (479,90 euro). Het vierde exemplaar is de Intuos Pro Special Edition, in medium-uitvoering met zilverkleurig ontwerp (379,90 euro).

Intuos

Wacom zegt de Bamboo-lijn vaarwel en vult het gat met de nieuwe Intuos-serie. Het ontwerp is compleet op de schop gegaan, de slanke pentablets worden nu voorzien van een metallic afwerking. De kleur van de penhouder-tag en de ringen op de pen zelf kun je personaliseren met een reeks verschillende kleuren.

De pen is vernieuwd. Een gestroomlijnd ontwerp, meer taps toelopende vorm en 'soft touch' afwerking moet er voor zorgen dat de pen comfortabel in de hand ligt. Net zoals andere Wacom pentablets heeft de Intuos vier ExpressKeys, nu met specifieke instellingen voor populaire creatieve software.

In de Intuos-lijn zijn vier modellen verkrijgbaar. De Intuos Pen (69,90 euro), Intous Pen & Touch Manga (99,90 euro), Intuous Pen & Touch S (99,90 euro) en de Intuos Pen & Touch M (199,90 euro). Een Wireless Accessory Kit is optioneel verkrijgbaar voor 39,90 euro.

De nieuwe Intuos Pro- en Intuos-tablets zijn per direct beschikbaar.