Wacom introduceert Intuos4-tekentablet

Raymond 1420 0
Wacom introduceert een nieuw pentablet met hoge drukgevoeligheid. De Intuos4 met 16:9-breedbeeldverhouding kan volgens de fabrikant de kleinste nuanceverschillen waarnemen, dankzij 2048 drukgevoeligheidsniveaus.

Het lichtst waarneembare drukniveau ligt rond de 1 gram, wat volgens Wacom voor een heel realistisch en natuurlijk 'pengevoel' zorgt. Ook het ontwerp van het tablet is aangepakt. Wacom heeft alle shortcuts en aanpasbare knoppen zo geplaatst dat ze voor zowel links- als rechtshandigen toegankelijk zijn.

De ExpressKeys zijn aan één kant van het tablet geplaatst, waardoor ze allemaal beschikbaar zijn voor de niet-dominante hand van de gebruiker. Wanneer je het tablet 180 graden draait, verandert de richting van de verlichte iconen binnen de besturingssoftware van de Wacom tablet om te wisselen tussen modi voor rechts- en linkshandigen.Daarnaast biedt de Intuos4 specifieke werkproces- en productiviteitshulpmiddelen, zoals een instelbare shortcut en sneltoetsen met begeleidende OLED-displays. Deze laten de huidige functie-instelling van iedere knop zien.

De tablets worden geleverd met een nieuwe verzwaarde penhouder. Ook levert Wacom standaard-, vilt-, strijk- en flexpunten voor de pen.

Prijs en beschikbaarheid

De Intuos4 is leverbaar in vier afmetingen: klein (Intuos4 S: 224,90 euro), medium (Intuos4 M: 369,90 euro), large (Intuos4 L: 479,90 euro) and extra large (Intuos 4 XL: 799,90 euro).

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond