Wacom Bamboo krijgt multi-touch

Julian 494 0
Wacom introduceert een tweede generatie Bamboo-tablets. De nieuwe versies kunnen niet alleen met een pen, maar ook met meerdere vingers bediend worden. Zo kun je bijvoorbeeld inzoomen of foto’s draaien.

Vier nieuwe Bamboo-tablets zien het levenslicht. De Bamboo, Bamboo Fun, Bamboo Pen en Bamboo Touch. De tweede generatie Bamboo-tabletten is 8.5mm dik en zowel voor links- als rechtshandige gebruikers geschikt. Een geïntegreerde penhouder biedt plaats voor de nieuwe lichtgewicht pen. De tablets beschikken over vier aanpasbare sneltoetsen.

De zwarte Bamboo is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 90 euro, in één maat. Het actieve deel voor peninvoer meet 147 x 92 mm. Het multi-touch gevoelige deel is met 125 x 85 mm iets kleiner.De Bamboo Fun is uitgevoerd in het zilver en beschikbaar in twee maten: small en medium. De kleine variant is in afmetingen gelijk aan de zwarte Bamboo. Het grotere model heeft een actief pengebied van 217 x 137 mm en een aanraakgevoelig oppervlak van 190 x 130 mm. De twee kosten respectievelijk 100 en 200 euro.

De Bamboo Touch met adviesprijs van 70 euro kan alleen met de vingers bediend worden. De Bamboo Pen van 60 euro beschikt enkel over peninvoer. De drukgevoeligheid van de Bamboo en Bamboo Fun is verhoogd naar 1024 drukniveaus. De Bamboo Pen blijft met 512 niveaus gelijk aan de vorige generatie.