Waarom je geen foto’s op spoorwegen moet maken

Waarom je geen foto’s op spoorwegen moet maken

Nadja Geskus 617 0
In Amerika is het een van de nieuwste trends; foto’s maken op actieve spoorwegen. Mensen gaan op de treinrails liggen en staan en maken daar selfies, trouwfoto’s en doen complete fotoshoots. Ze houden er totaal geen rekening mee dat het erg gevaarlijk is. Want hoewel je zou verwachten dat je een trein wel op tijd hoort aankomen, is dat toch echt niet het geval.

Spoorwegen

Het lijkt een super leuk idee, een model fotograferen of een selfie maken op spoorwegen. Het is zelfs een van de nieuwste trends in Amerika. Toch is het een erg slecht plan en worden er steeds meer mensen gedood door treinen die ze niet aan horen komen. Ondanks dat de treinen erg groot zijn en veel geluid maken, hoor je ze namelijk niet aankomen, tot ze al veel te dichtbij zijn.

Waarom je geen foto’s op spoorwegen moet maken

Onderzoek

Onderzoekend correspondent Jeff Rossen wilde weten hoe moeilijk het was om te horen hoe dichtbij een trein is, dus stelde hij een test op. Let op, dit deed hij in alle veiligheid en het is dan ook niet aan te raden om zelf zo’n soort test te gaan doen. Het onderzoek laat zien dat zelfs enorme goederentreinen niet te horen zijn, totdat ze zo dichtbij je zijn dat het eigenlijk al te laat is.

 

 

 

Foto’s maken op spoorwegen is niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens illegaal. Daarbij is het niet alleen voor jouw nabestaanden verschrikkelijk om mee te moeten maken als je wordt geraakt door een naderende trein, maar het is ook nog eens erg traumatiserend voor de machinist. En waarom zou je het risico nemen, voor een foto die al zovaak gemaakt is? Speel niet met je eigen leven en maak dus ook geen foto’s op spoorwegen!

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja