Waar we allemaal op hebben gewacht: de Barbie van nu

charlottelipic 2768 4
Een Barbie in prinsessenjurk is door de vierjarige jeugd van tegenwoordig, opgegroeid met technologische hoogstandjes, gewoonweg niet meer serieus te nemen. Gelukkig erkent speelgoedfabrikant Mattel dit probleem en presenteert op de Toy Fair 2012 het maar wat handige speeltje: de Barbie Photo Fashion.

Hélemaal 2012 is de Barbie uitgerust met een piepkleine camera, verwerkt in de achterkant van een stijlvolle ketting. De genomen foto's worden weergeven op een beeldschermpje op haar shirt. Niet langer heerst het gevaar dat een roadtrip van Barbie en Ken in haar felroze auto eindigt in een vervlogen herinnering. Haar hele speelgoedleven is nu terug te kijken op Barbies buik.

Voor de creatievelingen die tussen de 100 foto's die Barbie in haar plastic lichaam kwijt kan,  toch geen interessant beeld zien, kunnen de foto's ook bewerkt worden met frames en effecten. Met de charmante miniatuur USB-aansluiting aan de achterkant van haar riem, is Barbies beeldende levensverhaal ook heel makkelijk over te zetten op een computer.

Vijftig dollar

We moeten nog even geduld hebben. Volgens tech-website The Verge ligt deze technologisch hoogstaande speelgoedpop voor een kleine vijftig dollar in de Amerikaanse winkels.

afbeelding van Geert.H

afbeelding van arnold_w

afbeelding van Anonymous

Mocht je twijfelen tussen een Canon 7D of deze Barbie camera dan vind je hier een vergelijkende test :)

http://vimeo.com/13992345

afbeelding van jesse kraal

Dat is wel de oude versie, met de camera aan de voorzijde. Wellicht heeft Mattell de barbie-cam nu op het niveau van de 7D weten te krijgen. We zullen de reviews moeten afwachten ;)