W. Eugene Smith Grant open voor inzendingen

Redactie 1035 0
De jaarlijkse W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography is weer geopend voor inzendingen. Tot 31 mei 2011 kan je werk inzenden en meedingen naar het geldbedrag van 30.000 dollar om je project te verwezenlijken.

Voor de W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography stelt het Eugene Smith Fund elk jaar dertigduizend dollar beschikbaar aan een documentaire-fotograaf. Hiermee kan hij een groot fotografisch essay met humanistische benadering maken of voltooien. Het fonds is opgericht in 1978, na de dood van de Amerikaanse foto-essayist Eugene Smith.

Humanitaire thema's

Elk jaar is de jury op zoek naar uiterst toegewijde fotografen die zich toeleggen op een humanitair thema. Met een bedrag van dertigduizend euro krijgt de geselecteerde fotograaf de mogelijkheid zijn project uit te voeren of af te maken. Dit jaar zal de jury, bestaande uit internationale deskundigen, naar eigen inzicht ook nog eens vijfduizend euro verdelen onder de finalisten. De prijzen zullen worden gepresenteerd tijdens een ceremonie in New York begin oktober.

Meedingen naar de prijs kun je doen via de website van het Eugene Smith Fund. Daar vind je ook de voorwaarden waaraan jij en je werk moeten voldoen.


Foto © Eugene Smith

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie