Vrouw wil camera in oogprothese

Redactie 2344 0
De Amerikaanse Tanya Vlach heeft na een auto-ongeluk haar linkeroog verloren. De vrouw zoekt een oplossing voor deze handicap en probeert nu op Kickstarter 15.000 dollar in te zamelen om een een camera in haar oogprothese te laten bouwen.

Tanya Vlach is ervan overtuigd dat het anno 2011 technisch mogelijk is om een camera in haar oogprothese te laten plaatsen, zodat ze weer met beide ogen kan 'zien'. Ze wil voor 3 augustus 15.000 dollar inzamelen op Kickstarter om het project door te laten gaan. Met nog 21 dagen te gaan is ze nu ongeveer op een derde van dat bedrag.

Functies

Tanya heeft een aantal wensen voor haar oogcamera op een rijtje gezet. Ze wil graag een camera die zowel kan filmen als fotograferen. Het is de bedoeling dat de camera een foto maakt als ze knippert met haar oog. Ook moet de lens in staat zijn om te zoomen. Bij voorkeur wil Tanya een camera met 720p-resolutie. Dit alles zou in een miniatuurcameraatje moeten passen die in haar oogprothese verwerkt kan worden. De camera moet geheel draadloos zijn.

Bediening

Het lijkt Tanya een goed idee om de camera te bedienen met een mobiele applicatie. Om dit te doen zou er een app moeten worden ontwikkeld die de mogelijkheid geeft om de functies van de camera te besturen. Ook zou de mobiel dienen als stroombron.

Beloning

Mensen die dit project financieren krijgen een beloning. Zo krijg je bij een donatie van tien dollar of meer een speciale handgemaakte Tanya magneet of butten, maar ontvang je bij een donatie van 2.500 dollar produceer credit en VIP toegang tot de 'Wrap party'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie