Leven als nomaden met een camera

Vrijwillig dakloos: non-stop op reis om te fotograferen

Fabienne Keijzer 2049 0
Veel fotografen hebben ‘meer reizen’ op hun verlanglijstje staan, zo ook dit fotografie-koppel. Alleen blijft het bij hen niet bij een retourtje Azië of Zuid-Afrika. Ze besloten alles te verkopen en fulltime te gaan reizen en zijn vrijwillig dakloos.

Non-stop op reis om te fotograferen: vrijwillig dakloos

Fotografie-koppel Naomi en Elia Locardi besloten in 2012 hun droom te gaan volgen en verkochten bijna al hun bezittingen en hun huis om aan een eindeloze reis te beginnen. Letterlijk. Ze wilden namelijk ‘in de wereld’ gaan wonen en niet verbonden zijn aan een bepaalde locatie of stad, een nomadenbestaan dus. Het stel is naar eigen zeggen vrijwillig dakloos en ze verdienen hun brood met fotografie. Zo geven ze workshops en leiden ze fototours.

Ook nadelen 

SmugMug Films volgde het stel tijdens een reis door Japan. Ze bezoeken de mooiste locaties en meest indrukwekkende steden, het lijkt echt een droom. Maar het is niet altijd leuk om constant onderweg te zijn. Elia en Naomi vinden het soms erg moeilijk om te bedenken dat ze geen thuis hebben om naar terug te keren. Maar de nadelen vervagen vaak bij de vele voordelen die het non-stop reizen met zich meebrengt. Het past momenteel goed bij ze en ze zijn gelukkig, maar misschien willen ze in de toekomst toch ergens settelen.

 


Je kunt het stel volgen op hun avontuurlijke reizen via hun website en Instagram, Facebook en Twitter.

 

Lees ook: Het IJslandavontuur van Simeon Patarozliev

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne