Vooruitblikken volgens Japanners: Canon en Nikon

jesse kraal 5173 0
De afgelopen weken heb je op onze website een hoop 'vooruitblikken' voorbij zien komen. Op basis van geruchten en verwachtingen kijken we naar wat het nieuwe jaar voor ons in petto kan hebben. Dat wij niet de enige zijn die dat doen, moge duidelijk zijn. Het Japanse blad Impress doet ook een duit in het zakje.

In Impress-magazine zien we voorspellingen die niet eens zo ver afwijken van onze eigen verwachtingen, toch zijn er een aantal interessante verschillen. Als we beginnen bij Nikon, dan verwachten wij sowieso een opvolger voor de D7000 en wellicht ook een D400 als opvolger van de D300s. Inmpress noemt de D700-opvolger D7200 en niet D7100. Net al wij verwachten ook zij de 24-megapixelsensor uit de D3200 en D5200 terug te zien in dit toestel. De waarschijnlijkheid van de komst van de D7200 schatten ze in op 90 procent.

Over een D400 wordt met geen woord gerept, wel zien we een D9000. Om kort te zijn: we hebben het hier over hetzelfde toestel, een opvolger voor de D300s. Waar wij nog twijfelen, als het toestel er komt, over een 24-megapixelsensor of een exemplaar met minder pixels, zet Impress in op een 16-megapixelsensor. Daardoor kan de opnamesnelheid hoog liggen, volgens het tijdschrift op 8 tot 10 beelden per seconde . Een 51-punts af-systeem moet zorgen voor indrukwekkende focusprestaties. Dat ook de Japanners nog een beetje aan het koffiedikkijken zijn, geven ze zelf ook toe, ze schatten de kans dat het toestel komt op zo'n 30 procent.

Verder acht Impress de kans dat er ook al een opvolger voor de Nikon 1 V2 komt vrij groot, de kans op een D4X als opvolger van de D3X wordt lager ingeschat. Ook wij vragen ons af of zo'n toestel nog iets kan toevoegen aan de D800 en D800E.

Canon

De kans op een Canon 1Ds X schat Impress al iets hoger in, al lijken ze er nog steeds niet zeker van dat er een topmodel komt met meer megapixels dan de bestaande 1D X. De komst van een nieuwe compacte systeemcamera, de EOS M2 achten ze wel vrij waarschijnlijk. Ook de 70D en de 7D Mark II, twee toestellen die wij ook verwachten, zien de Japanners waarschijnlijk wel komen in 2013. Beide toestellen zouden beschikken over een 24-megapixel aps-c-sensor met een maximale gevoeligheid van iso 25600. De 7D Mark II zou in staat moeten zijn 10 beelden per seconde te schieten en daarmee zou het een goede concurrent zijn voor de D400 dan wel D9000.

Impress

Via nikonrumors en canonrumors

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse